Taйната на звънящите планини в Пенсилвания

В източната част на САЩ в планински район на Пенсилвания в областта на река Делавр се  наблюдава странен, необясним до сега феномен. Тук може да се чуе как пеят скалите. Те издават силни звуци, които приличат на камбанен звън. Според очевидци, музиката на скалите предизвиква у хората чувство на необяснима тревожност.

Такива музикални способности имат само местните  планини с червено-кафяв цвят и ги наричат звънтящите скали. Те са напълно лишени от растителност, в района на скалите няма никакви животни, дори и птици не летят около тях. Mузикалните планини имат  различна форма и височина, но звучат еднакво. Тайната на скалите не е във външния им вид, а по-скоро е вътре в тях.

През деветдесетте години на миналия век група от американски учени, водени от Айвън Сандерсън, внимателно проучват района. По склоновете са открити дупки с диаметър от десет до петнадесет сантиметра. Техните тунели проникват в скалите на неизвестна дълбочина. Според американските  изследователи, дупките в скалите приличат на вентилационни шахти и вероятно са с  изкуствен произход. Резултатите от спектралния анализ покават, че дупките са само малко по-млади от самите планини, те са на около триста и петдесет милиона години. Учените също така са установили, че звуците от   на скалите  не са свързани с притока на въздух в планината. Те се формират дълбоко под земята. Но дори и с помощта на модерна техника техният източник, не е намерен.

Що за обект е скрит под скалите още в Палеозоя, изискващ такава сложна система за вентилация? И кой е се е занимавал с изграждането на подземни структури на Земята в праисторически времена? Може би отговорът е в самите звуци, издавани от тези скали. Може би това е непонятна за нас система на сигнали? Но за кого са предназначени? Каква тайна крият вътре в себе си удивителните червени планини, не е известно.

http://30dumi.eu/2012/07/tajnata-na-zva-nyashtite-planini-v-pensilvaniya/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *