Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Долината на падащите птици убива хиляди пернати

Долината на падащите птици убива хиляди пернати

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k887
Долината на падащите птици убива хиляди пернати

Долината на Джатинг в индийския щат Асам, известна като Долината на падащите птици, е феномен, който учените все още не могат да обяснят.

В определена нощ в края на август посреднощ от небето започват да падат птици. Те са като упоени и когато ги вземат в ръце местните жители, те дори не се опитват да избягат.

Според орнитолози и други учени за всичко е виновна геопатогенната зона в Долината, което нарушава работата на нервната система на птиците и ги парализира.

Тайнствената долина е с размери 2 на 10 километра. В края на август тя се препълва от хора, любопитни да наблюдават феномена на падащите птици. В последните дни на август всяка нощ местните разпалват огромни огньове в долината.

В една от нощите над главите на любопитните прелитат птици, които започват да падат на земята. Те веднага биват убивани и оскубвани, след което ги пекат и ги изяждат.

Местните се радват на лесния улов в продължение на стотици години. Местните смятат, че по този начин боговете им се отплащат за това, че са праведни.

В продължение на много поколения няма регистриран случай на престъпление в долината – нито убийство, нито кражба, нито прелюбодейство. Според легендата ако поне един човек извърши престъпление в долината, нощта на падащите птици ще се превърне в спомен.

Ако обаче някоя от птиците не бъде убита, а добър човек я прибере в дома си, тя в просължение на три-четири дни не яде и не пие и само лежи. След това отлита.

Според една от хипотезите на учените под долината се намира мощно магнитно поле. Но въздействието му се проявява само при определено състояние на атмосферното електрическо поле и само през нощта.

Учените смятат, че може би светлината на огъня привлича в долината птиците, които са в сомнамбулно или хипнотично състояние.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest